Deze review is mogelijk gemaakt door @silja88 (Twitter) Zij deed een oproep voor een testpanel, en ik werd als een van de gelukkige meiden uitgekozen!
Met de post kwamen Onyx Anti Aging Maskerdoekjes, geschikt voor alle huidtypes. Ik vroeg me al een tijdje af, hoe maskerdoekjes werken en of die prettig in gebruik zijn? Misschien zelfs prettiger als maskers in tubes of andere verpakkingen! Enthousiast begon ik dus aan de test!

De verpakking vond ik zelf een beetje saai. Valt niet echt op. Wel staat er duidelijk beschreven hoeveel doekjes er in de verpakking zitten, voor welk huidtype de maskers geschikt zijn en hoe je de maskers moet gebruiken. Pluspunt! Na de (supergemakkelijke en uitgebreide!) gebruiksaanwijzing gelezen te hebben, haalde ik een masker uit de verpakking. Ik had op dat moment geen make-up op, om het product zo goed mogelijk te testen.

 
Bij het zien van het masker, schoot ik in de lach. Het zag er wel erg komisch uit! Ik vond het masker een wat vreemde vorm hebben, maar what the hell, je weet nooit hoe het uitpakt als je het niet probeert! Wel rees bij mij de vraag of dit soort maskers niet beter in verschillende gezichtsvormen uitgebracht kon worden?
 
Het masker rook net als reinigingsdoekjes. Niet superlekker, maar ook niet vies of storend.
 
Op de verpakking staat dat je het masker moet aanbrengen op een droge huid. Het masker moet je lichtelijk aandrukken met je vingertoppen zodat het blijft zitten. Terwijl je relaxt, laat je het masker 15 minuten zitten.
 
Wat een fiasco! Naast dat het masker een vreemde vorm heeft, blijft het met lichtelijk aandrukken met je vingertoppen ook niet zitten op je gezicht. Na meerdere malen aangedrukt te hebben (lichtelijk, wat harder, met mijn vingertoppen, met mijn hele handen) blijft het nog steeds niet zitten. Na vluchtig een foto gemaakt te hebben, viel het masker wederom spontaan van mijn gezicht af.
 
Zoals op de foto te zien is, is het niet bepaald een ‘charmant’ masker. Hier thuis begonnen al verhalen over midden in de nacht met zo’n masker op iemand laten schrikken. Nu lijkt het me ook niet mogelijk om een charmant masker te vinden, maar ik voelde me wel erg belachelijk….
 
Ik heb het masker dus voortijdig van mijn gezicht af gehaald, oftewel er niet meer op gedaan.
Volgens de verpakking bleef er na de 15 minuten een soort gel op je gezicht achter, die je in moest masseren. Helaas werkte ook dit niet. De ‘gel’ bleek een plakkerige substantie, die eerder je vingers aan je gezicht lieten vastplakken dan dat je het kon inmasseren. Ik heb dus mijn gezicht gewassen om het spul van mijn gezicht af te krijgen.
 
Na het gebruik van het masker voelde mijn huid iets zachter aan. Echter veranderde dit mijn mening over dit masker niet. Helaas, ze zijn meteen de prullenbak in gegaan!
Nee, doe mij voorlopig nog maar maskers uit tubes en andere verpakkingen. Deze maskers waren niet geslaagd.
 
Deze maskers zijn verkrijgbaar bij de Action. 
Advertenties