Een tijdje terug werd er een LE bij Essence aangekondigd waarin de producten allemaal namen met  I love…. hadden. In Duitsland kocht ik 3 producten van deze collectie, en kreeg ik er een make up tasje bij! Handig! MAAR, hoe zijn die producten nu?


De I love collectie bestaat uit verschillende producten. Maar ik kocht een oogpotlood, eyeliner en powder eyeliner. De collectie blijkt uiteindelijk geen LE te zijn, maar de producten blijven in het assortiment!

De powder eyliner zit in een driehoekige verpakking, lijkt op vloeibare eyeliners van Essence en andere merken. Het flesje is, kenmerkend voor de I love collectie, zwart met roze letters. I ♥ glam is de naam. Het ‘kwastje’ is dun en beweegbaar zodat je de powder eyeliner gemakkelijk kunt opbrengen.

Essence: powder eyeliner & eyeshadow is een eyeliner en oogschaduw in één! dankzij de losse textuur, kan de poeder voor beide gebruikt worden. de speciale applicator zorgt voor bijzonder precieze resultaten. de subtiele glinsterpigmenten geven je I love stijl een absoluut wow- effect!

De vloeibare eyeliner zit ook in een zwarte verpakking met roze letters. De eyeliner heeft een speciale punt waarmee de eyeliner precies is aan te brengen. Ook handig voor de mensen met een minder vaste hand (waaronder ik). De eyeliner draagt de naam I ♥ style.

Essence: precies aan te brengen, sneldrogend en long-lasting – dit is de ultieme must-have voor een unieke stralende nazomerlook! met de nieuwe liquid eyeliner geef je je oogmake-up een ultazwarte finish en extreme diepte dankzij de carbonpigmenten en licht glanzende textuur. met de fijne applicator, is het kinderspel om deze eyeliner aan te brengen.

En tot slot de oogpotlood. Deze is ook zwart met roze letters. Het is een oogpotlood die je niet kunt uitdraaien en dus moet slijpen. De oogpotlood draagt de naam I ♥ rock.

Essence: rock chicks let op! jouw festivallook krijgt een ultra glossy effect. met de diepzwarte gloss eye pencil krijgt de longlasting eyeliner de ultieme glossy finish!

Essence promoot deze collectie als volgt:

“aan het einde van de zomer komt essence met een extreme, unieke en volstrekt dramatische make-uplook! Kesha en Lady Gaga bieden volop drama en inspiratie: dus, extreme make-up met spectaculaire kleureffecten en mega-volume voor wimpers! essence laat de harten van ware drama queens sneller kloppen met de nieuwe trend edition “I love” in oktober 2011. diepzwarte producten met een coole afwerking garanderen een extravagante stijl en onvergetelijke momenten!”
Nou ja, uniek wil ik niet zeggen…. Andere merken verkopen ook soortgelijke producten. Het gaat ten slotte om eyeshadowbase, eyeliner, mascara enz. Pretty basic producten dus, en allemaal zwart. Je kunt er inderdaad wel een spectaculaire look mee maken als je wil met andere producten, bijvoorbeeld kleurige oogschaduws enz. Maar, klopt dat diepzwart?
V.l.n.r: liquid eyeliner, oogpotlood, powder eyeliner

See for yourselves! De liquid eyeliner is inderdaad diepzwart, en de oogpotlood is ook flink zwart! De powder eyeliner vind ik qua kleur echter zeer tegenvallen, hij is eerder grijs-achtig als zwart.

Het aanbrengen van alle producten gaat prima, de speciale kwastjes zorgen er voor dat het supermakkelijk gaat!

Op bovenstaande foto zie je het helaas niet, maar de glossy finish die ze beloven bij de oogpotlood is er daadwerkelijk! Er zit een glansje aan! Echter is er geen glans te bekennen in de powder eyeliner. De belofte dat de liquid eyeliner snel droogt wordt echter waargemaakt, deze droogt inderdaad snel! Wat handig is, anders zit je de hele tijd te wachten totdat je eyeliner eindelijk gedroogt is.

Ook de waterproof-heid van de producten heb ik getest! De powder eyeliner ging er erg makkelijk af (zelfs zonder water vervaagde deze al). De oogpotlood gaat ietsje minder makkelijk af, en de liquid eyeliner is prima waterproof! Bleef de rest van de dag zitten!

Conclusie: de powder eyeliner valt mij erg tegen. De kleur vind ik niet diepzwart, de shimmer is niet te vinden en de houdbaarheid is ook niet erg lang. Pluspunt is het kwastje, waarmee je de eyeliner goed kunt aanbrengen.
De oogpotlood heeft een mooi glansje en is goed zwart! Ook blijft de oogpotlood lang goed zitten!
De liquid eyeliner verrast mij door alles! Het kwastje brengt supermakkelijk aan, de kleur is diepzwart en de eyeliner is waterproof!
Kortom, de oogpotlood en de liquid eyeliner ga ik zeker gebruiken!

Wat vinden jullie van deze collectie? Hebben jullie er al producten van? Of wil je nog iets gaan kopen? Vertel het ons! 🙂

Dikke knuffel,
Roxanne ♥

Advertenties