Eindelijk, zomer!  Heerlijk 🙂 Vandaag heb ik voor jullie een receptje wat ik in de zomer graag maak.

Deze salade kun je lauwwarm, koud en zelfs warm eten! Dus net waar je zin in hebt!
 
Ingrediënten:
 
– couscous (ik gebruik die van AH)
– couscousmix (ik gebruik die van AH)
– klein potje/blikje erwten
– klein potje/blikje maïs
– 2 paprika’s
– feta
– olijfolie
 
 

Stap 1:
 
Schud in een grote kom, of 2 kleinere kommen de couscous. Een pak van 500 gram couscous is genoeg voor 6 personen. 
Kook water (kijk even op de verpakking voor de hoeveelheid). Schud het kokende water met een scheutje olijfolie over de couscous. Door de olie gaat de couscous minder plakken. Roer met een vork tot de couscous onder water staat.
Schud de mix met (zoals op de verpakking aangegeven hoeveelheid) water er bij en roer alles nogmaals door elkaar. 
Laat het geheel 5 minuten staan.
 
Stap 2:
 
Na 5 minuten roer je het geheel nog eens goed door met een vork, zodat alle klontjes er uit gaan. Zet de couscous in de koelkast om af te koelen. 
 
Stap 3:
 
Snijd de paprika’s en de feta in blokjes. Laat de maïs en de erwten uitlekken.
 
Stap 4: 
 
Als de couscous lauwwarm is, haal je deze uit de koelkast. Doe er de paprika, feta, erwten en maïs doorheen.
Serveer de couscous salade lauwwarm of koud.
 
Als je de couscous salade de dag erna even in de magnetron opwarmt, smelt de feta! De salade smaakt dan net wat anders, ook lekker!
 
Ga jij dit recept een keer proberen? Heb je al eens couscous gegeten?
 
Dikke knuffel,
Roxanne ♥
Advertenties