Een week of 4 geleden had ik een afspraak voor een threading bij The Luxury Floor in Maastricht. Ik had er al over gelezen op een aantal blogs, en ik was er erg benieuwd naar! I mean, epileren is niet mijn favoriete beauty ‘taakje’. Dus af en toe laat ik mijn brows doen, en tussendoor probeer ik ze zelf bij te houden. 

Bron


Wat is threaden?

Threading is een zeer effectieve manier van ontharen uit het Midden Oosten. Je kunt met deze methode behalve je wenkbrauwen, ook de rest van je gezicht ontharen (doei snor! ;))
De haartjes worden verwijderd door midden van een draad van 100% katoen die over je gezicht wordt ‘gerold’. Op de foto hier onder is hopelijk te zien wat ik bedoel. 
De haartjes worden verwijderd doordat ze tussen de touwtjes gevangen worden, en hierdoor uit hun haarzakjes getrokken worden. De haartjes worden op deze manier sneller verwijderd als met een pincet. Het is ook strakker en preciezer als een wenkbrauw hars sessie. 

Bron

Alleen threaden of….
Toen Ilham, de eigenaresse van The Luxury Floor, me zag zitten in de salon, vroeg ze of ik niet ook mijn wenkbrauwen wilde verven. Ik heb van mezelf heel lichte wenkbrauwen, en van een afstandje vallen ze niet op door mijn roodgeverfde lokken. Ik heb even zitten twijfelen, omdat ik het stiekem wel eng vond. Wat als het me niet staat? Toen Ilham een beetje lachend wees naar mijn haar en zei, ‘en dat vond je niet eng?’ en ik daar een ontkennend antwoord op gaf dacht ik, ‘oh what the hell, ik doe het gewoon!’

Nadat Ilham de verf uit mijn wenkbrauwen gehaald heeft, bekijkt ze de vorm en gaat aan de slag! Volgens Ilham heb ik prachtige wenkbrauwen, en gaat ze me die nu laten zien! 😉
Met suikerwax en door middel van threaden wordt er vorm in mijn wenkbrauwen gebracht. Daarna worden met een Tweezerman pincet de laatste eigenwijze haartjes van hun plekje verwijderd. Na een blik in de spiegel en mijn goedkeuring, krijg ik nog een make-upje van Ilham met Kardashian Beauty make-up en dan ben ik ready to go!

Mijn ervaring:
Bij binnenkomst was het erg druk in de salon. Meerdere dames zaten te wachten op onder andere threading sessies. Het duurde dus eventjes voor ik aan de beurt was. Maar toen ik eindelijk aan de beurt was, was dit al snel vergeten. Ilham stelde me gerust met betrekking tot het verven van mijn wenkbrauwen (en vertelde me ook hoe ik de verf lichter/er uit kon krijgen als het eenmaal thuis toch niet zou bevallen). Er hing verder een luchtige sfeer en er werd hier een daar een grapje en een praatje gemaakt.

De verf op mijn wenkbrauwen zag er erg donker uit, daar waarschuwde Ilham me al voor voordat ik voor de spiegel plaats nam, maar toen ze de verf er af haalde, schrok ik toch nog. Waren mijn brows zo toch niet te donker? Uiteraard is het ook een groot verschil, van nauwelijks zichtbare wenkbrauwen naar mijn ‘nieuwe’ brows. Ik zou er vast nog even aan moeten wennen.
Ilham ging aan de slag! Het er af halen van de suikerwax was een pijnlijk moment, maar ja, dat had ik al verwacht. Ook gingen er best wat haartjes mee met de suikerwax, Ilham liet het me even zien. Ik dacht heel even dat mijn wenkbrauwen compleet weg zouden zijn, zo veel haar! MAAR, er zat nog meer dan genoeg 😉 Ilham haalde ook haartjes weg boven mijn wenkbrauw, wait whut, mag dat dan? Overal is te lezen van niet? Maar nee hoor, dit kon geen kwaad. Ook daar zal wat moeten gebeuren voor het shapen van mijn brows.
Het threaden daarentegen voelde even raar aan, maar ik vond het absoluut niet pijnlijk. Nu is iedereen’s pijngrens anders, maar ik vond het meer dan prima te doen. Ook het epileren was niet al te pijnlijk, als ik het zelf thuis doe is het pijnlijker in ieder geval haha!
Het make-upje vond ik een leuke extra! Als je onopgemaakt in je spiegel kijkt naar zo’n prachtige brows, komt het totaalplaatje natuurlijk ook helemaal niet over!


Met een 
smile op mijn gezicht liep ik de salon weer uit, en onderweg naar de auto schoot ik even een selfie om het resultaat vast te leggen. Eenmaal thuis werd er op Twitter gevraagd om een foto, en wilde ik zelf het resultaat ook wel even zien. Dus schoot ik een nieuwe foto, en plaatste deze naast een foto van een week er voor. 

De voor- en na foto:

Ik denk dat ik niet hoef uit te leggen wat voor en wat na is? 😉

Mijn hemeltje wat een verschil! Zo naast mekaar, is het pas echt duidelijk hoe anders mijn wenkbrauwen opeens uit zien! I love it! Hartstikke bedankt Ilham, voor deze metamorfose van mijn wenkbrauwen!

Kosten en adres:
Threaden kost 15 euro, en verven kost 5 euro. Omdat Ilham mij de tip gaf om mijn wenkbrauwen te verven, kreeg ik het deze keer gratis. Dat is pas service, toch?

Bij The Luxury Floor kun je naast threading ook terecht voor waxing, OPI gel nails, lash extensions en meer. Kijk daar voor even hier.

Momenteel is het adres: Boschstraat 67 in Maastricht
Echter op 01 december is de grote opening van hun nieuwe pand op adres: Wilhelminasingel 45 in Maastricht
Afspraken maken kan per mail: info@theluxuryfloor.nl
Of per whatsapp/telefoontje: 06-42073100

Conclusie:
Ik ben erg blij met mijn ‘nieuwe’ wenkbrauwen! Ze zijn veel mooier zo, dan als ik ze eerst had. Zelf durfde ik nooit veel aan de vorm te doen want ja, stel ik haal te veel weg en loop dan voor schut rond?
Ook het verven van mijn wenkbrauwen is een goede keus geweest, hoewel het misschien een tikje lichter mocht toch. Op bovenstaande foto lijken ze iets lichter als dat ze waren, maar dat is wel een prima kleur. Mijn moeder, mijn vriend en vriendinnen reageerden positief, en ook op Twitter kreeg ik complimentjes. Geslaagd dus!
Ik denk dat ik misschien nog contact met Ilham moet zoeken om te kijken of ze voor kerst nog eens mijn brows kan temmen 😉

Heb jij al eens een threading ervaren? Of zou je er wel eens een willen ervaren?

Dikke knuffel,
Roxanne ♥

Advertenties