Het is alweer een tijdje geleden dat ik een receptje plaatste. Het recept wat ik vandaag aan jullie laat zien, heb ik alweer een tijdje geleden gemaakt. (Vandaar ook de vorm van de aardappeltjes hihi). Maar, dat mag de pret (en de smaak) niet drukken! Je kunt dit recept in 1 pan maken, dus het scheelt je weer afwas! Altijd fijn 😉


Ingrediënten voor 4 personen (of, voor 2 personen voor 2 dagen, zoals wij deden!):

– 400 gram gyros
– 8 ananasschijven uit blik. Het sap heb je ook nodig
– 1 rode ui
– 1 rode paprika
– 450 gram aardappeltjes (schijfjes, krieltjes, wokjes, wat je wil!)
– olijfolie
– verse bieslook
 

Bereidingswijze:
– Snipper de ui en fruit deze in de olijfolie.
– Voeg de gyros toe en bak totdat het meeste vocht verdampt is.
– Roer de aardappeltjes er doorheen en bak deze op middelhoog vuur mee tot 
  ze zacht worden. Persoonlijk vind ik krieltjes of wokjes (of in dit geval, ster 
  aardappeltjes. Lang leve de feestdagen haha) het makkelijkste.
– Snijd de paprika in blokjes en bak deze ook mee.
– Snijd de ananasschijven in stukjes (of gebruik een blikje ananasstukjes) en 
  voeg deze toe met ongeveer 3 eetlepels van het sap. Laat dit zachtjes 
  warmen.
– Voeg wat vers geknipt bieslook toe en roer deze door het geheel.

Smakelijk!

Dit gerecht is helemaal niet moeilijk te maken, maar erg lekker! Weinig afwas, en het is eens wat anders als het eeuwige broodje gyros of gyros bij de frietjes.

Lijkt dit je een lekker recept? En heb jij nog lekkere variaties met gyros?
Laat zeker ook even weten als je het gaat maken/gemaakt hebt 🙂

Dikke knuffel,
Roxanne ♥

Advertenties