Een stuk zeep, het is zo’n product waar ‘you either love it, or you hate it’ op van toepassing is. De stukken zeep die ik tot nu toe geprobeerd heb, vallen bij mij voornamelijk in de laatste categorie. In gebruik vind ik het iets lastiger als een douchegel, zeep kan nog wel eens uit je handen glibberen en je moet oppassen dat de zeep niet weg smelt in je douche. Een douchegel gebruik je, klik je dicht klaar.
Maar ook droogt zeep vaak mijn huid uit. Ik heb al een droge huid van mezelf, dus dat is juist niet het effect wat ik wil bereiken.

Toen ik van Majestic Nailcare een stuk zeep mocht testen, besloot ik er toch blanco in te gaan en te zien wat mijn mening over de zeep zou zijn. Ik koos voor Mighty Melon, omdat dat mij een lekker geurtje leek zo met het mooie weer in aantocht.

20140612_150154

De eigenaresse van Majestic Nailcare is gediplomeerd nagelstyliste. Ooit begonnen op een kamertje in huis, en nu heeft ze in Brielle haar eigen salon. In haar salon werkt ze alleen met producten van haar eigen merk, Majestic Nailcare. Zelf zegt ze over haar producten: Majestic Nailcare is een kwalitatief hoge gel met een solide stevigheid en prachtige glans. Deze producten worden verkocht in de groothandel, maar zijn ook via de webshop te bestellen. Naast nagelstyliste is ze ook gediplomeerd schoonheidsspecialiste en werkt ze met Neoderma. Daarnaast is ze ook nog gediplomeerd  visagiste en hairstyliste.

Naast nagelproducten verkoopt Majestic Nailcare ook homemade scent melts en homemade soap bars. Van deze laatste mocht ik er eentje uitkiezen om te reviewen voor jullie.
Zoals je op bovenstaande foto kunt zien, worden de soap bars goed verpakt voor verzending. Ze zitten stevig in folie verpakt, en op de voorkant plakt een sticker met het logo van Majestic Nailcare en de naam van de soap bar. Ik koos voor Mighty Melon, omdat dit mij een heerlijk geurtje leek nu het richting de zomer gaat!

20140612_150402

 

De soap bar weegt ongeveer 100 gram heeft een mooie afmeting. Het past fijn in je hand of in een zeepbakje. Natuurlijk kun je de bar kleiner snijden als jij dat prettig vindt. Normaal kost deze soap bar €3,99 maar momenteel kost het €2,99 Niet te duur voor zo’n soap bar.

Toen ik de soap bar uit pakte, rook ik meteen de geur van Mighty Melon. Fris, fruitig meloen, maar ik vond er ook een chemisch luchtje aan zitten. Jammer! Ik had gehoopt op een sappig meloen geurtje.

 

20140613_161627

 

Ik gebruik mijn doucheproducten graag met een douchepuff, omdat dit zuiniger is en ik vind het makkelijk in gebruik. Gewapend met douchepuff en Mighty Melon stapte ik dan ook in de douche. Ik wreef een paar rondjes met mijn douchepuff over de soap bar, en kreeg bovenstaand resultaat. Genoeg om me rijkelijk mee in te zepen. De soap bar schuimt stevig, en het schuim voelt dan ook zacht aan op mijn huid.

Tijdens het afdrogen, voel ik aan mijn huid en dan vooral aan mijn (altijd extra droge) benen. Geen droog gevoel, maar juist het gevoel dat er een beschermend laagje overheen zit. Fijn! Dan de ultieme test, door niet met een bodybutter te smeren, maar me gewoon aan te kleden. Mijn huid is niet droger gaan aanvoelen na gebruik, maar voelde juist aan alsof er een laagje overheen zat. Niet super gevoed, maar gelukkig ook niet uitgedroogd.

Let wel op dat je na gebruik de soap bar in een zeepbakje legt om te drogen, en berg de soap bar erna op. Laat je de soap bar in de douche liggen, dan smelt deze weg. En dat is natuurlijk zonde!

Mijn eindoordeel is twijfelachtig. Ik heb de soap bar een kans gegeven, en vindt dat de soap bar mijn huid niet uitdroogt. Ook de hoeveelheid soap bar die je krijgt voor deze prijs, is prima. De geur echter staat me tegen en ik vind het nog steeds niet zo handig in gebruik. Ik zal deze soap bar dus zeker wel eens gebruiken, op momenten dat ik zin heb om me er mee te douchen. Maar hij zal niet standaard in mijn douche belanden.

Gebruik jij graag een stuk zeep of liever een douchegel? En waarom?

Dikke knuffel,
Roxanne ♥

Advertenties