Ik ben mama geworden! Hondenmama wel te verstaan πŸ˜‰ Voordat er rare verhalen de wereld over gaan…. Als je me al iets langer volgt, ken je het verhaal van Bentley. Na meer dan een jaar gewacht te hebben, is hij hier dan eindelijk. Onze nieuwe pup! En dit keer zijn we enorm oplettend en voorzichtig geweest, zodat we zeker wisten dat dit allemaal betrouwbaar was en we niet weer te maken kregen met een broodfokker die ons een enorm zieke hond verkocht.

Maar goed, laat ik onze knapperd eens voorstellen! Dit is onze nieuwe tricolor Border Collie pup, Cody! β™₯

Juli 2014 1

Degenen die mij volgen op Instagram zagen bovenstaand snoetje 2 weken geleden al langskomen! Cody is namelijk al 2 weken bij ons πŸ™‚ De eerste 2 weken bestonden uit kennis maken met Wiefke en Hailey, wennen aan zijn nieuwe huisje, spelen, spelen en eh…nog eens spelen, slapen, en nog een beetje slapen, wennen aan ’s nachts zonder broertjes en zusjes slapen in de bench, wennen aan af en toe alleen zijn en leren waar hij moet plassen en poepen.

En wat doet hij het goed! Wiefke wil soms al met hem spelen, Hailey komt ook steeds dichterbij (want beiden vinden ze hem af en toe nog wat druk en willen ze ook niet altijd spelen als hij dat wil). Dus dat komt vast goed!
Cody heeft alleen de 1e nacht een minuut of 10/15 gepiept toen we naar bed gingen, en 1 minuut na zijn nachtelijke plasje. Erna hebben we hem geen enkele keer meer horen piepen! Of alleen maar een paar korte piepjes. Sinds een paar dagen hoeft hij er zelfs ’s nachts niet meer uit voor een plasje! Hij blijft de hele nacht droog, zo goed van hem!
Ook alleen blijven gaat hartstikke goed! Ook hier, de eerste keer even wat piepjes, de 2e keer ook nog en nu vrij zelden. Hij weet dat hij een koekje krijgt als hij in de bench gaat, en rent al meteen de bench in als we hem dat ‘commando’ geven. Met wat opbouwen zijn we nu al tot 4 uur alleen!
Alleen dat zindelijk worden, dat heeft nog wat tijd nodig. Cody geeft meestal aan als hij naar buiten moet, en gaat ook braaf mee wandelen. Maar soms plast hij toch nog wel eens binnen. Dan is hij bijvoorbeeld te enthousiast aan het spelen, waardoor hij geen tijd heeft om aan te geven dat hij moet plassen. Maar ach, dat komt wel. Poepen doet hij nooit meer binnen, dat geeft hij altijd heel goed aan.

Cody’s moeder komt uit een schaapskooi, en ook zijn tante beviel van een nestje. 1 dag verschil met het nestje van Cody! In totaal waren er dus 8 pups, 2 mannetjes en 6 vrouwtjes. We hadden eerste keus, en gingen tussen de pups op de grond zitten. De pups renden langs ons, over ons en wilden spelen en knuffelen. Uiteindelijk koos Cody ons uit, door rustig naast ons te gaan slapen terwijl de rest over hem heen rende en vooral druk bezig was. Cody kwam rustig bij ons, voelde zich op zijn gemak en had dus zijn keuze gemaakt! Hij was toen 5 weken oud, kijk nou wat een hummeltje!

5 weken oud

 

Wekelijks zijn we bij hem gaan kijken, en we telden de dagen tot we hem mochten gaan ophalen. En nu is hij er eindelijk! Onze knuffelkont, deugniet, lieverd, klunsje….
Door zijn kleuren en zijn tekening denken veel mensen dat hij een Berner Sennen is, maar nee, hij is dus zeker weten een Border Collie! πŸ˜‰

Genoeg gekletst, tijd voor puppy spam!!!!

6 weken oudOnze mup, 6 weken oud!

7 weken oud7 weken oud! Wat een verschil in 1 week!

Juli 2014 6

En 8 weken oud πŸ™‚ Mijn moeder kocht hem dit speeltje! Waarvan ik 2 back ups kocht, en waarvan de laatst nu in gebruik is. Kleine, scherpe puppy tandjes…. πŸ˜‰

Juli 2014 4

Kusjes! En een photo bomb van Hailey πŸ˜‰

Juli 2014 7

Spelen met Hansie (ja ja, het heeft een naam) en zijn kuffel deken

Juli 2014 8

En veel slapen nog! Zolang het maar comfortabel is πŸ˜‰

10255201_660734717335889_2308306465385870776_n

Cody drinkt altijd uit de kattenbakjes, en de katten uit het zijne. Zelfs samen en naast mekaar!

Juli 2014 10

Ain’t I adorable? β™₯

Voor meer puppy spam, volg me op Instagram (username: superhettie). Natuurlijk gaat hij ook op Twitter en de blog nog vaak genoeg voorbij komen πŸ˜‰

Dikke knuffel en een pootje,
Cody en Roxanne β™₯

Advertenties