Ik krijg regelmatig food producten toegestuurd, en ik wist niet zo goed hoe ik deze het beste kon behandelen. In een korte Instagram post? In een willekeurig blog artikel? In een aparte categorie? Of gewoon niet? Ik besloot om er een aparte categorie voor  aan te maken, omdat food ook een van de dingen is waar ik blij (of juist niet blij) van kan worden 😉 Om in de Smiling Beauties sferen te blijven, noem ik de categorie ‘Never not eating’.

Vandaag het 1e artikel in deze nieuwe categorie. Namelijk Lima Lentil Chips! Ovengebakken chips van linzen. Ben jij net zo benieuwd als dat ik was?

2016-02-12 17.13.44

Als je mij kent, weet je dat ik graag chips lust. Toen dus het persbericht van Lima Lentil chips in mijn mailbox verscheen, kon ik niet wachten tot de postbode met het proef pakket zou aan bellen. Chips van linzen? Is dat nou lekker?

Het Lentil chips verhaal van Lima:

Genieten zonder schuldgevoel.

Ben jij altijd te vinden voor een tussendoortje, maar streef je ernaar om vegetarisch te genieten? Dan is de nieuwe ovengebakken Lentil (Linzen) Chips van Lima, specialist in 100% vegetarisch en biologisch eten, wellicht interessant voor jou.
Alle Lima-producten zijn sinds kort bovendien 100% plantaardig. Zo ook deze krakende chipsvariant op basis van peulvruchten, die niet alleen krokant en lekker is maar tevens een bron van eiwitten en vezels. Je kunt kiezen uit de smaken Original en Chili.
Net als granen zijn linzen hip, vanwege hun voedingsrijke eigenschappen. Linzen behoren tot de categorie ‘makkelijk verteerbare’ peulvruchten en zijn wereldwijd bij vele volkeren een vast onderdeel van de dagelijkse maaltijd. Omdat Lima de linzenchips in de oven bakt, bevatten ze minder dan 5% vet. Bovendien is dit tussendoortje niet alleen voedzaam, maar ook een bron van eiwitten en vezels en arm aan verzadigde vetten.
De nieuwe Lentil Chips van Lima zijn lekker bij de borrel of gewoon als tussendoortje. Ze zijn er overigens niet alleen om happy vegetariërs het leven aangenamer te maken. Ze zijn voor iedereen die bewust en plantaardig wil genieten. Vanaf deze maand zijn alle Lima-producten 100% plantaardig. Hiermee tracht Lima de ecologische voetafdruk nog meer naar beneden te krijgen. 20% van onze voetafdruk komt van onze voeding, waarvan 50% afkomstig is van de consumptie van vis en vlees.

Linzen
Linzen zijn een bron van plantaardige eiwitten en maken sinds zeer lange tijd deel uit van de dagelijkse voeding wereldwijd. Lima heeft linzen in een nieuw jasje gestoken: uniek in vorm, knapperig en met behoud van hun natuurlijke smaak en voedingswaarden, bron van eiwitten en vezels. Als tussendoortje of bij het aperitief, een heerlijke snack in de oven gebakken!
Ingrediënten:
Naturel: linzenmeel* 44%, aardappelzetmeel*, aardappelmeel*, zonnebloemolie*, zeezout, kurkumapoeder*.
Chili: linzenmeel* 44%, aardappelzetmeel*, aardappelmeel*, zonnebloemolie*, chili kruidenmix, kurkumapoeder*.
* uit biologische landbouw
De smaaktest:
Ik installeerde me op de bank met een van mijn favoriete series en pakte een kom met Lima Lentil Chips. Vierkante chipjes die er luchtig uit zien. De chili variant iets donkerder oranjerood van kleur. De structuur van de chips lijkt op die van Bugles, luchtig en toch krokant. Als maïs snack! Al vind ik de Lentil chips iets vaster van structuur.

Naturel: even wennen als je ‘chips’ verwacht en gewend bent. Het kraakt, heeft een lekkere bite, maar ook een aparte smaak! Ik heb het idee dat ik iets proef van peper? Hm, ze zijn niet vies, maar ook niet zo mijn smaak. Na een paar proef chipjes houd ik het voor gezien.

Chili: deze zijn lekker! De paprika, ui en knoflook proef ik zeker! Ik had ze wel pittiger verwacht, want bij chili denk ik aan pittig. Maar desondanks zijn ze erg lekker van smaak. Weer met diezelfde bite. Deze zou ik zelf ook wel kopen in de winkel.

2016-02-12 17.17.21

Conclusie:

De naturel smaak is niet mijn ding, maar de chili smaak heeft me blij verrast! Ze hadden wat mij betreft iets pittiger mogen zijn, maar daar houdt dan ook weer niet iedereen van. Deze chips zou je zo op tafel kunnen zetten met een feestje, maar ook lekker zelf van kunnen snoepen terwijl je favoriete serie op tv is.
Als mij niet verteld was dat het chips van linzen waren, had ik dat ook niet geraden. Dan had ik eerder gedacht dat het een maïs snack was, met een vastere structuur.

Lima Lentil chips zijn in de bio / natuurwinkel te koop. Adviesprijs is €1,79

Heb jij al eens linzen chips gegeten? 

Dikke knuffel,
Roxanne ♥