April doet wat ie wil, tja, kijk naar buiten en je begrijpt waarom dit gezegde ontstaan is. Het ene moment schijnt het zonnetje en is het redelijk aangenaam, het andere moment komt de regen met bakken uit de lucht. Ach, het is zondag vandaag en dus maak ik er maar een lekker hang dagje van. Energie tanken voor de komende week!

Vandaag laat ik jullie dan ook een lekker makkelijk, maar erg lekker recept zien. Perfect om te laten pruttelen, terwijl de geur in je huis hangt. En perfect om straks op de bank met een dekentje en je favoriete serie op te eten. Want ach, dat moet af en toe kunnen toch? Deze soep verdient geen schoonheidsprijs, maar geloof me, hij is heerlijk!

2016-04-02 18.23.55

De ingrediënten voor ongeveer 4 personen (of voor 2 personen voor 2 dagen 😉 ) :

  • bouillon naar smaak (ik gebruikte bouillon pasta, maar gebruik de bouillon die jij lekker vindt!)
  • 200 gram gehakt
  • 2 potten bruine bonen
  • knoflook naar smaak
  • ui naar smaak
  • 2 grote aardappels of 4 kleine
  • afbak stokbrood

2016-04-02 12.57.49

1 Pak een grote ketel en kook een bodempje water hier in met bouillon naar smaak. Tip: beter iets te weinig en later nog iets toevoegen, dan te veel!

2016-04-02 12.59.19

2 Als dit kookt, kun je het gehakt gaan toevoegen. Ik zelf ‘pluk’ altijd stukjes van het gehakt af, maar je kunt ook balletjes rollen als je dit lekkerder vind.

2016-04-02 13.06.19

3 Snipper de ui en pers de knoflook, of snijd deze in kleine stukjes. Doe dit naar smaak! Wij lusten graag knoflook, dus ik pers wat meer teentjes. Voeg deze toe en laat even mee koken.

2016-04-02 13.21.43

4 Voeg de bonen + het vocht toe en roer goed door.

2016-04-02 13.27.19

5 Snijd de aardappels in stukjes (ik heb ze hier nog iets te groot gelaten, oeps! ) en voeg deze toe. Roer goed door. Laat even goed koken, en blijf af en toe roeren. Zet daarna het vuur lager, en roer af en toe door. Anders gaat het aan de onderkant verbranden/vastkoeken….

6 Je zult merken dat de soep dikker wordt en dat de bonen kapot gaan. Je hebt voor dit recept dus geen staafmixer nodig, dat gebeurt vanzelf. Bijf wel goed roeren! Vind je de soep te dik worden? Voeg dan een beetje water toe.

2016-04-02 13.28.11

7 Snijd het stokbrood in (niet helemaal door!) en bak deze dan af in de oven. Eventueel kun je nog kruidenboter toevoegen, maar dat doe ik zelf meestal niet.

8 Schenk de soep in soepkommen en smakelijk!

2016-04-02 18.23.55

Zo makkelijk is het om deze heerlijke soep te maken! Het enige waar je aan moet denken, is dat je goed moet roeren. De soep dikt namelijk tijdens het koken en pruttelen in, door de toegevoegde aardappel en doordat de bonen kapot gaan. Je kunt deze nog iets verdunnen door wat water toe te voegen, als je ze te dik vind. En vooral goed te roeren, anders kun je na het eten nog schrobben op je ketel….

Eet jij graag soep? En maak je deze dan zelf of trek je toch liever snel een pak/zak/blik open? 
Laat vooral ook even weten als je dit recept gaat maken 🙂

Dikke knuffel,
Roxanne ♥

Advertenties