In februari gingen we 3 dagen naar Bergen, met een leuke aanbieding die we kochten via Vakantie veiling. We gingen met carnaval, dus nogal buiten het seizoen. Dat mocht de pret niet drukken, net als de regen die veelvuldig viel die dagen. Ik wilde graag een reisverslagje schrijven, maar het kwam er niet echt van. Omdat ik toch graag mijn ervaringen wilde delen met jullie, hier alsnog mijn reisverslag! Prepare voor foto’s, tips, ervaringen en ook een dikke vette slechte recensie.

2016-02-10 10.08.24

Het hotel + bijbehorend restaurant

Algemeen:
Bergen is een klein dorpje in Noord Holland in de buurt van onder andere Bergen aan Zee, Schoorl, Alkmaar, Egmond aan Zee enz. Wij wonen in het zuiden van Limburg, dus het was voor ons een hele trip! Maar, zeker de moeite waard. Wij zouden zo weer gaan ๐Ÿ™‚

We zaten wat rond te kijken op Vakantieveiling, en kwamen een veiling voor 3 dagen Bergen tegen. Na een paar pogingen, wonnen we de veiling! Joepie! Na een blik op de kalender, en een telefoontje naar Cody’s logeeradres prikten we een datum.

Het hotel waar wij in verbleven is een familiehotel en bestaat uit 3 kleine hotels die van binnen verbonden zijn. Je komt dus beneden door dezelfde deur binnen, maar als je over de gang loopt zie je dat je door 3 ‘stukken’ hotel loopt. In principe is het 1 groot hotel, alleen de kamer inrichting verschilt per hotel ๐Ÿ˜‰
Het hotel bestaat uit hotels: de Heerlijkheid, Breeburg en Van Renenpark. Bij boeking mochten wij een voorkeur voor 1 van deze 3 aangeven (Van Renenpark werd het), welke in ons geval ook mogelijk was omdat er een kamer vrij was. We sliepen in een basic room. Inderdaad, klein en basic. Maar prima voor 2 nachten!

Het dorpje Bergen is een toeristisch dorpje. Toen we er heen reden via kleine weggetjes en langs weilanden dacht ik even dat we in the middle of nowhere zouden komen. Maar toen we Bergen in reden was ik verliefd, zo schattig! Een heel eigen stijltje!

Ik neem je mee door de 3 dagen die wij in Bergen verbleven ๐Ÿ™‚ Allereerst, foto’s van onze kamer! ๐Ÿ™‚

2016-02-08 15.21.02

Het bed met vrolijke kussens en een gave houten plaat er achter

2016-02-08 15.23.56

Zithoekje en een klerenkast. Even uitrusten van de autorit

2016-02-08 15.42.35

Handdoeken en mini’s. Ik gebruik deze mini’s meestal niet, maar het geeft altijd zo’n gastvrij gevoel ๐Ÿ™‚

2016-02-09 11.07.49

De andere kant van de kamer + de deur naar de badkamer

2016-02-10 09.03.25

De douche

2016-02-10 09.57.23En de wasbak met leuk gekleurde glazen en licht in de spiegel

Dag 1:
We kwamen na een flinke autorit aan in Bergen en vonden al snel ons hotel. Daar binnen meldden we ons aan de balie en kregen we onze kamersleutel, wat tips qua parkeren en kochten we een parkeerkaart zodat we de auto in de buurt van het hotel konden parkeren. Het hotel zelf heeft geen eigen parkeergelegenheid. Ook kregen we een coupon voor een borrelhapje. Omdat er in de avond en nacht niemand aanwezig is van personeel, werd ons gevraagd om de deur af te sluiten bij het ‘thuis komen’ zodat alleen gasten met hun sleutel naar binnen kunnen.

We rustten even op onze kamer, en liepen een rondje door het dorp. Er lagen wat winkeltjes en heel veel restaurants. We proefden van de sfeer en liepen erna terug naar het hotel. Het regende de hele tijd zachtjes, dus na even opdrogen en een warm drankje in de ‘bar/ontbijtruimte’ van ons hotel, besloten we om de 1e avond te gaan eten bij Zusters. Dit restaurant is via het hotel te bereiken. We liepen de trap naar beneden, zo het restaurant in! De sfeer was redelijk, de bediening vriendelijk en het eten was heerlijk! Mijn vriend smulde van een mixed grill, en ik van nachos. Uiteraard lustte ik ook nog wel een toetje (het toetje was ZO ENORM lekker en werd mij aangeraden door de bediening ๐Ÿ˜‰ ) Na een avondwandelingetje streken we neer bij Wonders waar ik een speciale koffie (Cinnamon Spice) dronk en we er een gezellig avondje van maakten samen. We zaten onder de warmtelampen op het terras en kletsen met elkaar en de bediening. Die graag wilden weten waar we vandaan kwamen door ons Limburgse accent ๐Ÿ˜‰

Avondeten bij Zusters. En erna koffie en gezellig de avond doorbrengen bij Wonder’s.

Dag 2:
We ontbeten in ons hotel. Dit was redelijk verzorgd. Het was niet heel bijzonder en viel ons best tegen. We vonden het duur voor dat geld (dit was niet inbegrepen in onze deal). Ook was het niet erg gezellig.

We verzorgden ons nog even, ik nam mijn dikke sjaal mee en toen reden we naar Bergen aan Zee. Even lekker uitwaaien samen! Ondanks dat het weer vandaag ook niet heel erg mee zat, bleef het droog toen we in Bergen aan Zee waren. We liepen een stuk over het strand, deden heerlijk kneuterig, liepen een stukje door het dorpje en de duinen en keerden terug naar de auto. Er was qua horeca niet gek veel open (tja, buiten het seizoen he ๐Ÿ˜‰ ) en besloten in een ander dorpje ergens te gaan zitten en lunchen. Er liggen toch genoeg dorpjes in de buurt!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Wandelen over het strand en door de duinen

 

Kneuterigheid โ™ฅ

We reden naar Schoorl. Helaas begon het te regenen toen wij er aan kwamen ๐Ÿ˜ฆ Na even schuilen in de auto, werd de regen minder en liepen we door het dorpje heen. Het strand en de duinen sloegen we over, omdat we een beetje baalden van de regen. We liepen langs wat winkeltjes en wat restaurants. Uiteindelijk liepen we naar binnen bij de Rustende Jager. De bediening was mwah, we hebben zelf een lunchkaart van een ander tafeltje gepakt en bediening toonde geen initiatief om te vragen of we ook wilden lunchen. Toch hebben we er heerlijk gegeten! Mijn vriend koos de uitsmijter ham en kaas en ik de clubsandwich. SO GOOD!

-Helaas is de foto verloren gegaan. Anders kwijlde je nu je beeldscherm onder- ๐Ÿ˜‰

Hierna reden we terug naar ons hotel. Rond etenstijd liepen we weer een rondje door het dorp en langs de restaurants om te bekijken waar we wilden eten. Ik ben altijd wel te porren voor Italiaans, dus we wilden graag bij La Terrazza eten. Ik bestelde een pasta met 4 kazen en mijn vriend de lasagna. Nou, NOOIT meer! Beiden gerechten waren flauw en smaakloos, de lasagna was wel erg donker bovenop. Toen we dit meldden aan de bediening, werden we wat raar aangekeken maar verder werd er geen actie ondernomen. Met honger zijn we weggegaan. Bah!
Je begrijpt dat er een dikke, vette slechte recensie van mij prijkt op hun Facebook pagina ๐Ÿ˜‰

Teleurgesteld liepen we terug naar het hotel. Daar maakten we gebruik van onze coupon voor een borrelhapje (bitterballen) en een glaasje fris. Na een avondwandeling door het dorp, besloten we weer bij Wonders te gaan zitten, ditmaal binnen. Ook binnen was het gezellig! We brachten er de avond door, en vroegen ons af waarom we niet hier waren komen eten…. Wie weet een volgende keer? ๐Ÿ˜‰

Dag 3:
Koffers inpakken and go. Op zoek naar een ontbijtplekje. We waren al eerder langs restaurant Julie gelopen en het zag er wel erg gezellig uit! Het is een soort eetcafรฉ/koffiezaakje en hoewel het ons aansprak, waren we er nog niet binnen geweest. Op internet lazen we dat het ontbijt er goed moest zijn, dus dat was reden genoeg om er nu toch binnen te gaan. Geloof me, het ontbijt is niet goedkoop, maar je krijgt zo veel! Nadat ik een foto maakte kwamen ze nog onze croissants brengen, die kwamen net uit de oven. Het was allemaal enorm lekker, maar we kregen het niet op! We hebben in de middag ook niet geluncht, we zaten nog vol van het ontbijt!

2016-02-10 10.38.59

Ontbijt bij restaurant Julie

Na een rondje door het dorp, onze enige aankoop van de vakantie en een stop om te tanken, reden we naar Alkmaar. Daar reden we weer het stadsleven in. Zoek, zoek, zoek naar een parkeergarage. Wat een wirwar! Helaas hebben we de hele tijd regen gehad. We zijn dan ook maar een paar uurtjes gebleven, voordat we als verzopen katjes in de auto stapten terug naar huis. Alkmaar was op zich een leuke stad, maar de regen stond ons gewoon te veel tegen. Ook lagen er veel winkels die hier ook liggen. Uiteindelijk zijn we wel een stukje door een buurt gelopen die net buiten het winkelcentrum lag.

Schermafdruk 2016-02-28 17.03.55

Het enige wat we kochten deze vakantie! #theeleut

Tijdens onze vakantie hebben we op 2 thee smaken na niks gekocht. Shoppen was geen doel van ons, en we kwamen veel winkels tegen die hier ook liggen, toeristen winkeltjes en niet al te veel interessante spullen. Al word ik als theeleut natuurlijk wel heel blij van nieuwe smaakjes thee ๐Ÿ˜‰

Nog een keer? Of eens maar nooit weer?
Al met al was het heerlijk, even 3 dagen er tussenuit! Het weer zat tegen, en dat was wel een beetje een domper. Maar, alsnog hebben we heerlijk uitgewaaid aan het strand en genoten. Het hotel was prima voor 2 nachtjes, al zou ik bij een eventueel volgend tripje ook naar de andere hotels kijken. Er lagen er namelijk genoeg! Op La Terrazza na zouden we bij alle eettentjes zo weer gaan eten,  bij Wonders zouden we graag een hapje eten,  en bij Julie binnen wippen voor koffie/thee. Vantevoren zou ik even mijn wensen doorgeven aan het weermannetje ๐Ÿ˜›
Is het al duidelijk? Wij zouden zeker nog een keertje willen gaan, en het schattige dorpje verder ontdekken ๐Ÿ™‚

Zijn jullie al eens naar Bergen geweest? Wat zijn jullie tips en afraders? Ga je graag op (mini)vakantie in eigen land?

Dikke knuffel,
Roxanne โ™ฅ

Schermafdruk 2016-02-28 17.03.33