Zoals jullie weten ga ik de deur niet (correctie: zelden) uit zonder lipbalsem. Als ik ergens een hekel aan heb is het als ik droge, kapotte lippen heb. Ik schreef al eerder dat ik alleen nog maar lipbalsems zonder minerale olie gebruik, en dat is nog steeds zo. Een tijdje terug kocht ik in Duitsland een lipbalsem van Cosnature, en via Secrets by Nature kocht ik ook nog een variant van deze lipbalsem met een kleurtje welke ik in Duitsland nog niet ben tegen gekomen. Toen mijn lipbalsem op was en ik in mijn voorraad beautyproducten la graaide, haalde ik beide lipbalsems er uit. 1 stopte ik in mijn werktas en 1 in mijn handtas.

2017-01-26-15-38-11

Beide lipbalsems zijn te koop bij Secrets by Nature voor €2,95 per stuk. Een prima prijsje voor een lipbalsem vind ik, want in de drogisterij betaal je voor een lipbalsem waar wel minerale olie in zit (ik noem geen merken 😉 ) ook deze prijs of meer. Mijn geliefde Crazy Rumors lipbalsems kosten zelfs iets meer, maar dat heb ik er wel voor over omdat ze zo enorm fijn zijn ♥

2017-01-26-15-38-44

De verpakkingen zijn in het Duits, omdat Cosnature een Duits merk is. Maar er wordt benoemd dat Cosnature gecertificeerde natuurlijke cosmetica is die vrij is van synthetische kleur-, geur- en conserveringsmiddelen en geen siliconen bevat. Ze maken geen gebruik van grondstoffen op basis van siliconen en minerale olieën, de lipbalsems zijn 12 maanden houdbaar na openen. Ze bevatten beiden 4,8 gram product.

2017-01-26-15-43-15

De Cosnature Calendula lipbalsem bevat biologische calendula-olie en Vitamine E . Vitamine E voedt de droge en gevoelige lippen, ze worden er weer zacht van.
De formule met natuurlijke, voedende oliën zoals jojoba en zonnebloemolie en shea boter belooft bescherming tegen uitdroging en helpt bij gebarsten lippen.

De Cosnature Rood Fruit Lipbalsem bevat een mengsel van biologische vlierbessen en zwarte bessen extract. Deze ingrediënten voeden de lippen, waardoor de lippen weer heerlijk zacht worden. Ook geeft het de lippen een licht tintje en een zijdezachte glans dankzij de natuurlijke mica deeltjes. Het recept met Vitamine E en olijfolie belooft bescherming tegen uitdroging van de lippen.

Beide lipbalsems beloven dus voedend te zijn en te helpen tegen uitdroging. De Rood Fruit lipbalsem belooft ook nog een licht tintje. Ik swatchte beide lipbalsems. De Calendula variant was (duh) doorzichtig en de Rood Fruit variant gaf een heeeeeeeeel licht kleurtje. Hier zie je de swatch op mijn hand. Op mijn lippen zie je het niet, ze zijn hooguit een tikje glanzender. Dat had van mij wat meer gekleurd gemogen, maar nu kan ik de lipbalsem wel opsmeren zonder te kijken en niemand die ziet of het er netjes op zit of niet 😉

2017-01-26-15-45-18

Beide lipbalsems smeren fijn en voeden mijn lippen. Ze zijn niet flinterdun, maar ook niet erg dik op mijn lippen. Ze blijven een ruim tijdje zitten, ook als ik iets drink zijn ze niet meteen verdwenen. Prima basic lipbalsems voor een prima prijsje!

Je koopt ze hier:
Calendula lipbalsem
Rood Fruit lipbalsem

Welke lipbalsems gebruik jij graag? En wat vind je belangrijk in een lipbalsem?

Dikke knuffel,
Roxanne ♥

ps: ik heb last van winterhanden, dus excuus voor de pijnlijk uitziende swatchhand 😉 #au #tipszijnaltijdwelkom

Advertenties